Nagy Lajos
Nagy Lajos

Okleveles ingatlanközvetítő

phone +36 70 388
Jutalékom bruttó 1.9 - 6.4%
Ingatlan.com-on 10 éve hirdetek
Nyelvtudásom Német
Tagságaim Iparkamara, Ingatlanközvetítői névjegyzék

Így dolgozom

Nagy Lajos otthonszakértő vagyok és 7 éve dolgozom az Otthon Centrum hálózatán belül.
Sokan még mindig úgy gondolják, hogy ők maguk is el tudják adni ingatlanukat, illetve segítség nélkül is megtalálják a legmegfelelőbbet. Magánszemélyeknél egy ingatlan megvásárlása vagy eladása sok esetben a személynek vagy a családnak a legnagyobb horderejű eseménye, ami életüket hosszútávon meghatározóan befolyásolja. Éppen ezért ennek az előkészítése komoly feladatot jelent.

Eladás esetén először meg kell vizsgálni az ingatlan jogi helyzetét (tulajdoni lap, térképmásolat, társasházi alapító okirat), műszaki állapotát (energetikai tanúsítvány, érintésvédelmi jegyzőkönyv), az értékesítéshez szükséges dokumentációt ( közműszerződések, nullás igazolások) összeállítani, tájékozódni kell a környéken kialakult árakról azok várható változásairól, adóügyi szabályokról, a hirdetés menetéről, a fizetési feltételekről, a kiköltözés idejéről, a vevőjelölt előzetes leinformálásáról.

Vásárlás esetén először egy pénzügyi tervet kell készíteni a finanszírozási lehetőségekről a lehetséges támogatásokról, majd a hosszútávú igények figyelembevételével dönteni az ingatlan lokációjáról, típusáról, méretéről, műszaki állapotáról. Ha ezek alapján megtalálták a megfelelőnek tartott ingatlant, akkor a következő feladat a rendelkezésre álló dokumentáció tanulmányozása, adott esetben az ingatlan műszaki állapotának felmérése, a fizetési feltételek tisztázása, ügyvéd kiválasztása, szerződéstervezet elkészíttetése.

Látható, hogy legyen az vétel vagy eladás, mindkettőnek a menete gondos tájékozódást, odafigyelést, előkészítést és munkát igényel. Amennyiben úgy gondolja, hogy ezzel a feladattömeggel nem tud, vagy nem akar megbirkózni, akkor keressen meg bennünket és mi levesszük az Ön válláról a feladatokat, szakmai tudásunkat és tapasztalatunkat felhasználva a teljes értékesítési vagy eladási folyamat alatt állandó segítséget, támogatást és tájékoztatást nyújtunk, hogy aggályok nélkül nyugodtan tudjanak felkészülni életük nagy eseményére és szerződéskötéskor úgy érezzék, jól és jó üzletet kötöttek.

Amennyiben ügyfele csak német nyelven tud, az se jelent gondot német nyelvtudásomnak köszönhetően.

Amiben még segíteni tudok

energetikai tanúsító
földhivatali ügyintézés
hitelügyintézés
ügyvéd
© ingatlan.com - 1999 - 2024 Általános Szerződési feltételek DSA Adatvédelmi Szabályzat Sütik kezelése Facebook money.hu
Magyar